vaikuttavuus hankesuunnitelmaan
Kurssille ei oteta tällä hetkellä ilmoittautumisia

Vaikuttavuus hankesuunnittelussa

- Suunnittele hanke, joka muuttaa maailmaa. Moninkertaistat rahoitusmahdollisuutesi.

llä kurssilla suunnitellaan vaikuttavia hankkeita: hankkeita, joilla luodaan nuorille uskoa tulevaisuuteen, parannetaan ikäihmisten toimintakykyä, lisätään yhteisöjen aktiivisuutta, kasvatetaan maaseudun elinvoimaa tai korjataan lähiympäristön tilaa.

Pitkäjänteisessä hanketyössä on parhaimmillaan suurta muutosvoimaa, mutta se edellyttää, että tavoitellut muutokset ohjaavat hanketta suunnitteluvaiheesta alkaen. 
Parasta on, että kun olette miettineet vaikuttavuutta alusta lähtien, helpotatte myös tulevia hommianne. Kukapa meistä ei olisi tuskaillut kuukausi ennen raportin deadlinea: mistä tiedot ja todisteet vaikuttavuudesta? 

Ikävä tunne ja tilanne, jonka vältät kurssin opein. 

Hyödyt kurssista,  jos olet pyöritellyt mielessäsi joitakin seuraavista kysymyksistä:

  • Miten varmistan, että saamme hankkeella aikaan sen minkä lupaamme? 
  • Minkälaista vaikuttavuutta voimme  tavoitella?
  • Miten kirjoitamme vaikuttavuuden sisään hankesuunnitelmaan?
  • Miten vakuutamme rahoittajat ja yhteistyökumppanit vaikuttavuudestamme?

Aloita vaikuttavan hankkeen suunnittelu heti

Kun vaikuttavuus ohjaa hankkeen suunnittelua,
on tavoiteltujen muutosten seuraaminen, mittaaminen ja raportoiminen helpompaa. 

Kurssilla et istu passiivisena kuuntelemassa luennointiamme, vaan teet hankesuunnittelua aina hankeidean muotoilusta rahoitushakemukseen. Työssä sinua opastaa pitkästä kokemuksestamme kumpuavat opit, esimerkit ja vinkit siitä, kuinka  vaikuttavuuden arvioinnin menetelmiä sovelletaan hankesuunnittelun eri vaiheisiin.

Kurssi kestää kaksi kuukautta, ja pääset etenemään sitä osio kerrallaan. Kurssisisällöt koostuvat videoista, teksteistä, konkreettisista esimerkeistä, tehtävistä ja tarkistuslistoista.

Pääset myös keskustelemaan ja vaihtamaan kokemuksia toisten kurssilaisten kanssa.

Kurssilta saat:

  • Tehtäväkirjan, joka jää käyttöösi tulevien hankkeiden suunnitteluun.
  • Ohjeet mitattavan tavoitteen muotoiluun.
  • Menetelmät sidosryhmien osallistamiseen.
  • Opit, joilla kokoat hyvän vaikuttavuusmallin ja mittarit vaikuttavuuden todentamiseen.
  • Tarkistuslistat hankesuunnitelmasi hiomiseen. 
suositus
Type somethi

 "Vaikuttavuus hankesuunnittelussa -kurssi avaa vaikuttavuusajattelua ja vaikuttavuusmallin hyödyntämistä niin teoreettisesti kuin konkreettisin esimerkein. Erityisen antoisaa kurssissa oli ohjeet ja vinkit mitattavan tavoitteen muotoiluun. Tehtäväkirja ja tarkistuslista auttavat hankesuunnittelussa myös jatkossa.

Mona Särkelä-Kukko
Järjestöjohtaja, Setlementtiliitto

Tutustu alta kurssin sisältöön

Saat luennot, tehtäväkirjat ja vinkkilistat käyttöösi heti! Tehtäväkirja jää oppaaksesi auttamaan uusien hankkeiden suunnittelussa, kurssin muut sisällöt ovat käytettävissäsi 30 päivää ilmoittautumisesta.   

Kurssin sisältö

VIE VAIKUTTAVUUS HANKESUUNNITELMAAN

Hyvä suunnittelu parantaa oleellisesti mahdollisuuksia rahoituksen saamiseen, tukee hankkeen toteutusta, vahvistaa sen vaikuttavuutta ja vähentää tuskaa raportointivaiheessa.

vAIKUTTAVUUS HANKESUUNNITTELUSSA

310 euroa

+ alv 24%

  • Parhaat opit vaikuttavaan hankkeeseen 
  • 20 luentoa
  • Ladattava tehtäväkirja
  • Konkreettiset esimerkit

Kouluttajat

Saila Tykkyläinen

Saila Tykkyläinen (KTT) on yhteiskunnallisten vaikuttavuuden keskeisiä asiantuntijoita maassamme. Hän sparraa ja kouluttaa monenlaisia organisaatioita järjestöistä yrityksiin ratkomaan yhteisiä ongelmiamme mahdollisimman tehokkaasti ja vaikuttavasti. Sailan kutsumus on soveltaa ja sovittaa vaikuttavuuden arviointimenetelmiä osaksi organisaatioiden johtamista ja työntekijöiden arkea.  

Viime vuosien aikana Saila on auttanut yli 200 järjestöä, yritystä ja julkisen sektorin toimijaa eteenpäin vaikuttavuuden kehittämisessä, johtamisessa ja todentamisessa. 

Antti Pelto-Huikko

Antti Pelto-Huikko (FM) on työskennellyt 17 vuotta asiantuntijana sekä kolmannella sektorilla että yksityisissä tutkimus- ja kehittämisyhtiöissä. Suomalainen järjestökenttä on erityisesti Antin sydäntä lähellä. Hän on ollut mukana edistämässä järjestötoimijoiden arviointiosaamisen kehittämistä jo vuodesta 2003 lähtien, kirjoittanut paljon arvioinnista ja vaikuttavuudesta sekä toteuttanut näihin liittyen kymmeniä menetelmäkoulutuksia. Antin kutsumus on saada arviointi ja tiedolla johtaminen luontevaksi osaksi jokaisen arjen työtä, tukea organisaatioita löytämään jokaiselle oma tapa tuottaa ja koota vaikuttavuustietoa sekä ennen kaikkea löytää keinot hyödyntää tuotettua tietoa toiminnan ja prosessien johtamisessa.